HTML

Tél Indiában

Friss topikok

  • légügyi megfigyelő: Isteni, jól esett olvasni a rövidke beszámolót, sok élményt idézett vissza. Szerencsés és vidám id... (2014.03.23. 10:56) Szombati piac
  • Márti1000: Mi is fertőtlenítünk azóta is és nem lesz ez másképp ezután sem. Noémi cumisüvegeit pedig még mind... (2014.02.10. 11:54) Érkezés a lakásba és az első este
  • zdyzs: A sok felesleges adminisztráció amiatt van, hogy az indusok nagyon paráznak a terorristáktól. Pers... (2014.02.10. 10:43) SIM kártya vásárlás
  • zdyzs: Jópofa dolog olvasni, hogy másnak is pont olyan India, mint nekünk. Lassan öt éve sem tudunk minde... (2014.02.10. 10:37) Bárány, rum és ementáli sajt
  • micsoda?: A Jézuska nagyon jó kedvében volt, amikor ilyen szépséges ajándékot adott:-) (2013.12.30. 16:45) Goa

Címkék

Érkezés a lakásba és az első este

2013.11.03. 20:46 Márti1000

A sarkon lévő, sárban álló bádogházak után, már látszottak a Sky Vie lakópark épületei. A bejáratnál egyenruhás biztonsági őrök vizsgálták az autónkat. A földalatti garázsban megálltunk a lépcsőháznál és elindultunk fölfelé Noémivel és egy kézitáskával. A lift viszont nem működött. Felbaktattunk a 7. emeletre, Sándornál a kézi poggyász, nálam Noémi. Szerencsére az üzemzavar (vagy áramkimaradás?) hamar elhárult és a csomagokat már lifttel hozta Sándor. 

20131103_165042 (2).jpg

A lakás nagyon szuper. Összesen 116 nm, de ebből legalább 12 nm az ún. "servant room", ami egy kis fürdőszobás helyiség a bejárónőnek. Itt van a mosógép is, úgyhogy egyelőre oda járunk át mosni. A burkolat homokszínű márvány, van egy nappali, egy nagy konyha étkezővel és 3 hálószoba, 3 külön fürdőszobával. Van egy kis erkélyünk is, aminek üvegből van a korlátja, ezért oda még nem nagyon merünk kimenni.  A lakás tágas, világos, minden szobában van klíma (napközben 30-32 fok van), a plafonon pedig ventilátor.  

20131031_144614.jpg

20131101_212305.jpg

Két - itteni viszonylatban - hihetetlen luxusfelszereléssel is rendelkezünk: a lakásban lévő víztisztító gép és központi áramgenerátor. Itt ugyanis mindennapos az áramkimaradás. Ilyenkor a legtöbben autó akkumulátorról világítanak. Nekünk ezzel nincs gondunk, nincs áramszünet. A csapvíz nem iható, ezért azt minden háztartásban tisztítani kell egy speciális víztisztítóval.  A konyhában van a falon egy szűrőberendezés, azzal készítünk tiszta vizet a főzéshez.

Működött a wifi is az első naptól kezdve, aminek nagyon örültünk. Vannak még olyan technológiai eszközök, amiket egyelőre nem tudunk kezelni: ilyen például a kamerás kaputelefon vagy a széf, vagy akár a sok kapcsoló. Minden konnektorhoz külön kapcsoló tartozik, a konyhához és minden fürdőszobához pedig külön bojler, amit ki és be kell kapcsolni. Hoztunk otthonról matricákat, hogy megjelöljük a kapcsolókat, de erre még nem volt időnk.

Ezt a lakást lakberendező tervezte, ami itt extrém luxusnak számít. A hálószobában van egy tejüveg ajtajú szekrény, amit összeszerelés előtt két elem találkozásánál fogdostak össze, így azt már nem lehet letörölni. Az üvegajtó közepére pedig feketével fel van írva a gyári szám- ezt szintén nem lehet levakarni. A konyhában lévő gránitlapokat sok helyen úgy illesztették össze, hogy melléfolyt a ragasztó -az se fog már onnan lejönni sose és ettől olyan, mintha koszos lenne. Az étkezőben olyan cifra csillár van, hogy nem vállalták el a takarítók a tisztítását, ezért tiszta por az egész.

Mikor átadták a lakást, akkor azt mondták, hogy speciális "deep cleaning"-et fognak végezni, ami 48 órát igényel. Ebből aztán egy délután lett végül, amikor 3 ember 1 vödör vízzel és némi tisztítószerrel összemaszatolt mindent. Így aztán bőven maradt tennivaló nekünk is. A takarítás itt nem azt jelenti, mint otthon. Az egyik fürdőszobát Sándor másfél órán keresztül súrolta, én a hálószobában lévő szekrényeket takarítottam kívül-belül kb. egy órán keresztül (új lakás, amibe előttünk 5 hónapig laktak...). Az ablakokat viszont gyönyörűen lemosták, csillognak-villognak.

Sándor nagyon jól feltérképezte már az itteni helyzetet: sok olyan praktikus apróságot kihoztunk, ami  megkönnyíti az életünket és itt nem  (vagy csak nagyon nehezen) lehet hozzájutni. Például IKEÁs sarokvédőt, krumplihámozót, kenyérvágó kést és sószórót

Miután megérkeztünk, Sándor elment az itteni Auchanba (az otthonira nem is nagyon hasonlít a kínálat mennyisége és minősége szempontjából sem). Szerzett sajtot, kenyeret, zöldséget. A zöldségeket egy óráig kell áztatni fertőtlenítőszeres vízbe. Itt bort, vagy sört csak speciális kereskedésekben lehet kapni. A sofőr szerencsére ismert egy sör- és borkereskedést a közelben, ahol sikerült két üveg helyi bort beszerezni. Az egyik ihatónak bizonyult.  

Első este nagyon fáradtak voltunk a hosszú utazás miatt, de Noémi nem tudott könnyen elaludni. Nagyon megviselte az időeltolódás. Az új környezetben úgy tűnik attól félt, hogy magára marad, így mindig velünk akart lenni. Félt egyedül az új szobájában. Van egy szép babaágya, van éjszakai világítása, de nehezen szokja meg az új helyet. A szobájában nagyon meleg van. Ha nem megy a klíma, vagy a ventilátor, akkor 26 fok van és nagyon izzad, kitakarózik, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort, vagy a klímát, akkor nagyon erős a légáramlás. Ezt még ki kell tapasztalni. Napközben már csak egy szál pelenkában és egy zokniban szaladgál a lakásban.

 20131102_110859-1 (2).jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://telindiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr475613268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dondiridongo · http://karmageddon.blog.hu 2013.11.07. 21:29:27

Majd le fogtok szokni a fertőtlenítésről. A tervezett áramszüneteket viszont meg fogjatok szokni. :)

zdyzs 2014.02.10. 10:40:03

Király a lakás.

@dondiridongo: Mi még mindig nem szoktunk le róla. De nem is tervezzük.

Márti1000 2014.02.10. 11:54:34

Mi is fertőtlenítünk azóta is és nem lesz ez másképp ezután sem. Noémi cumisüvegeit pedig még mindig sterilizálom és fogom is, mert nem tiszta a csapból folyó víz (a víztisztító vizét pedig mosogatásra nem használjuk). Áramszünet szerencsére csak másodpercekre van,az is nagyon ritkán.
süti beállítások módosítása