HTML

Tél Indiában

Friss topikok

  • légügyi megfigyelő: Isteni, jól esett olvasni a rövidke beszámolót, sok élményt idézett vissza. Szerencsés és vidám id... (2014.03.23. 10:56) Szombati piac
  • Márti1000: Mi is fertőtlenítünk azóta is és nem lesz ez másképp ezután sem. Noémi cumisüvegeit pedig még mind... (2014.02.10. 11:54) Érkezés a lakásba és az első este
  • zdyzs: A sok felesleges adminisztráció amiatt van, hogy az indusok nagyon paráznak a terorristáktól. Pers... (2014.02.10. 10:43) SIM kártya vásárlás
  • zdyzs: Jópofa dolog olvasni, hogy másnak is pont olyan India, mint nekünk. Lassan öt éve sem tudunk minde... (2014.02.10. 10:37) Bárány, rum és ementáli sajt
  • micsoda?: A Jézuska nagyon jó kedvében volt, amikor ilyen szépséges ajándékot adott:-) (2013.12.30. 16:45) Goa

Címkék

Diwali és vásárlás

2013.11.07. 18:30 Márti1000

Most ért véget a Diwali ünnep, ami a "fény ünnepe". Olyan, mint nálunk a karácsony és az újév egyszerre. Vásárolnak, ajándékoznak, esznek, ünnepelnek és tűzijátékoznak, robbantgatnak, piróznak. De nem úgy, mint otthon, hanem napokon át, éjjel-nappal, és olyan intenzitással, hogy azt nem lehet elképzelni. Hajnali hatkor kezdték és éjjel 1-ig tartott. Olyan zaj volt, hogy se Noémi, se mi nem tudtunk aludni. Biztos szép és romantikus ünnep, de mi csak ezeket a rettenetes robbanásokat észleltük. Remegtek az ablakok, lőporszag terjengett az utcán és szóltak a riasztók, Noémi meg felsírt éjjel. Pokoli volt! Viszont szépen ki voltak világítva a házak és a mi kertünk is: 

diwali a hazban.jpg

A Diwali forgatagában mentünk el a közeli Phoenix Mall-ba vásárolni, illetve szétnézni, hogy hol, mit lehet kapni. Ez egy olyan pláza, mint otthon a Westend. Méretre is hasonló. Bemenni csak biztonsági ellenőrzés után lehet, a táskákat átkutatják, a férfiakat és a nőket külön sorban megmotozzák. Noémit nagyon megbámulták, mutogatták egymásnak. Aki csak tehette, az meg is fogdosta egy picit, de nagyon kedvesek hozzá. Különleges egzotikumnak számíthat itt a világos bőre miatt.

phoenix plaza.jpg

A Phoenix Mall-ban van Marks and Spencer, Levi's, Zara és még jó sok üzlet, amit otthonról ismerünk.  Találtunk egy remek kis élelmiszerboltot is, olyasmi, mint otthon egy delikát üzlet.

foodhall.jpg

A nagy szupermarketekben elég szegényes a kínálat és minden nagyon rendezetlen, sokszor koszos is. A legtöbb helyen nincsenek kiírva az árak, hanem nagyon apró betűkkel rá vannak nyomtatva a termékekre. Találtunk már Barilla paradicsomszószt, nagyon sokféle tonhal konzerv van, ami jobb minőségű és olcsóbb, mint otthon. A kukazsák viszont olyan hitvány, hogy szinte már használat előtt elszakad. A vaj, kenyér, sajt is nagyon ízletes. Az import élelmiszerek ára hasonló az otthonihoz. A felvágottak ritkaságszámba mennek, és nem is nagyon bizalomgerjesztőek a pultok. Jobb az előre csomagoltat választani. 

Akartunk venni porszívót, egy elektronikai üzletben, ahol többféle is ki volt téve a pultra. Amikor kiválasztottunk egyet, akkor derült ki, hogy abból csak az az egy darab van és nincs meg hozzá a szívófej és a gégegcső. Akkor kértünk egy másikat, arról meg az derült ki, hogy valamilyen más alkatrész hiányzik. Így aztán beértük egy morzsaszívóval. Ehhez adtak vállpántot is, ha éppen a vállunkon szeretnénk hordani.

porszivo vasarlas2.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://telindiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr85619786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2013.11.07. 21:28:27

Szia,

Jó a blog, de kellene egy bevezető írás: kik vagytok ti, mit csináltok ott, miért, hány hónapos a kicsi és a többi. Így nagyon a levegőben lóg, pedig érdekes.
süti beállítások módosítása