HTML

Tél Indiában

Friss topikok

  • légügyi megfigyelő: Isteni, jól esett olvasni a rövidke beszámolót, sok élményt idézett vissza. Szerencsés és vidám id... (2014.03.23. 10:56) Szombati piac
  • Márti1000: Mi is fertőtlenítünk azóta is és nem lesz ez másképp ezután sem. Noémi cumisüvegeit pedig még mind... (2014.02.10. 11:54) Érkezés a lakásba és az első este
  • zdyzs: A sok felesleges adminisztráció amiatt van, hogy az indusok nagyon paráznak a terorristáktól. Pers... (2014.02.10. 10:43) SIM kártya vásárlás
  • zdyzs: Jópofa dolog olvasni, hogy másnak is pont olyan India, mint nekünk. Lassan öt éve sem tudunk minde... (2014.02.10. 10:37) Bárány, rum és ementáli sajt
  • micsoda?: A Jézuska nagyon jó kedvében volt, amikor ilyen szépséges ajándékot adott:-) (2013.12.30. 16:45) Goa

Címkék

Noémi

2013.11.07. 08:55 Márti1000

Egy hete vagyunk itt és talán Noéminek most kezd elmúlni a jet lag-je. Ma először aludt el viszonylag korán napközben, 1-kor. Az esti alvása is teljesen elcsúszott: éjjel fél 1-1 körül aludt el az első két este, azóta minden nap kicsit hamarabb elalszik, tegnap este fél 11-nél tartottunk, ma pedig negyed 10-kor kidőlt. Sokszor túl is pörög, már annyira fáradt, hogy alig áll a lábán, de még szaladgál és pakol.

Furcsa volt neki a lakás eleinte, mindent megnézett, mindenhova benyúlt. Az ő magasságában vannak a konnektorok és a kapcsolók, nagy küzdelem megértetni vele, hogy ne kapcsolgassa őket folyton.

morzsaszedo.jpg

Látva az itteni viszonyokat, nagyon örülünk neki, hogy van Pampers pelenka és Nestlé tápszer. Itt tértünk át a 3-as tápszerre és szerencsére nagyon ízlik neki. Ha otthon lennénk, már tejet kapna, de itt így vagyunk nyugodtak. Egyébként elég sokat nyammog és sok mindent kiköp - ez már otthon is így volt. A pépes ételeket gyakran elutasítja, amit mi eszünk, abból pedig még nem tud rendes mennyiséget megenni: nincs elég foga és türelme se. A rizst, krumplit, csirkét és rákot nagyon szereti. A banánt, a kekszet és a vajas kenyeret is. Előbb-utóbb csak beáll ez is.

Noémi sok újat tanul. Pelenkázás után a nylon zacskóba csomagolt piszkos pelenkáját kiviszi a kukába. Mindig tudja, ha tilosban jár. Zenére táncol. Imádja a szappanbuborékokat, hozza a buborékfújót és fúj egyet-ezzel fejezi ki, hogy buborékot szeretne. A telefont a füléhez veszi és hallózik. Ha Sándor hív telefonon, rögtön tudja, hogy vele beszélek és kiabál, hogy "apa". 

telefonal.jpg

Sokat vagyunk lent a kertben, minden délelőtt és délután. Eleinte félénk volt, de most már egyre jobban élvezi a szaladgálást. Van egy kis játszótér is, ahová szinte mindig odasüt a nap, de mivel nincs perzselő hőség, ott is elidőzünk egy kicsit. Jól össze is koszolja magát - főleg a kezeit. Bízom benne, hogy az otthoni kosztól már megedződött.

jatszoter2.jpg


Van egy 2 év körüli indiai kisfiú, ő is gyakran lent van, szerintem egy bébiszitterrel. Nem valami barátságos asszony, eleinte többször is elvitte a kisfiút, amikor megjelentünk. Nem nagyon értettem miért, nekem lett volna okom Noémivel rögtön még a kertből is kiszaladni, ugyanis a nő elég sokat köpköd.

A gyerekek azért nézegetik egymást, Noémi mondja neki magyarul a kis szavait (glíí = virág, pa = lámpa), a kisfiú meg beszél hozzá hindiül.

 kerti tunder.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://telindiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr565619018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisIbolya 2013.11.07. 11:12:02

Sziasztok!!

Először is Gratulálok!!!Gyönyörű Noémi!!Tiszta apukája!Kivéve az orra az a tied Anyám:)
Szép helyen vagytok és szép lakásban!Remélem nagy biztonságban is!!!!!
Érdekesek az írásaid.Mindennap várjuk az új bejegyzéseket és képeket!
Vigyázzatok magatokra!!!sok puszi
süti beállítások módosítása