HTML

Tél Indiában

Friss topikok

  • légügyi megfigyelő: Isteni, jól esett olvasni a rövidke beszámolót, sok élményt idézett vissza. Szerencsés és vidám id... (2014.03.23. 10:56) Szombati piac
  • Márti1000: Mi is fertőtlenítünk azóta is és nem lesz ez másképp ezután sem. Noémi cumisüvegeit pedig még mind... (2014.02.10. 11:54) Érkezés a lakásba és az első este
  • zdyzs: A sok felesleges adminisztráció amiatt van, hogy az indusok nagyon paráznak a terorristáktól. Pers... (2014.02.10. 10:43) SIM kártya vásárlás
  • zdyzs: Jópofa dolog olvasni, hogy másnak is pont olyan India, mint nekünk. Lassan öt éve sem tudunk minde... (2014.02.10. 10:37) Bárány, rum és ementáli sajt
  • micsoda?: A Jézuska nagyon jó kedvében volt, amikor ilyen szépséges ajándékot adott:-) (2013.12.30. 16:45) Goa

Címkék

Indiai háziasszony indiai receptje

2013.11.12. 14:01 Márti1000

Sagnita zöldséges rizse nagyon ízlett nekünk és szinte az összes hozzávaló beszerezhető otthon is. 

Hozzávalók 4 személyre:

kb. 20-25 dkg rizs
1 kis répa
1 marék zöld bab
1 marék zöldborsó (konzerv is jó)
2 kis lilahagyma
2 paradicsom
1/2 gyömbér (itt elég kicsik a gyömbérek, akkorák, mint egy kisebbb citom)
kb. 12 gerezd fokhagyma (1 gerezd akkora, mint egy fél mandula)
2 szem fekete bors
2 darab szegfűszeg
1 kis kanál köménymag
1 zöld chili (ez szinte olyan, mint a a csípős zöldpaprika)
2 kanál olívaolaj
friss koriander

A rizst odatesszük főni. Amikor megfő, leszűrjük és félretesszük.
A répát megtisztítjuk és fél mandula nagyságúra aprítjuk, majd ugyanekkorára vágjuk a zöldbabot is és kb. 10 percig főzzük.
Egy kanál olívaolajon 2-3 percig pirítjuk a köménymagot, a feketeborsot és a szegfűszeget, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott lilahagymát és a felaprított zöld chilit. Újabb 2-3 perc után beletesszük az apróra vágott fokhagymát és gyömbért (ezeket késes robotgéppel is apríthatjuk). Amikor a hagyma már kezd összeesni, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot (mag nélkül) és ekkor sózunk is (hogy miért pont ekkor, azt nem sikerült megértenem, de a pardicsom után kell sózni). Végül újabb 2-3 perc után a serpenyőbe dobjuk a megfőtt répát, zöldbabot és a zöldborsó konzervet. Kb. 4-5 percig sütjük a zöldségeket, majd hozzáöntjük a megfőtt rizst és 1 kanál olívaolajat. 2-3 percig együtt pirítjuk a rizst a zöldségekkel. A kész ételt friss korianderrel tálaljuk (szerintem petrezselyemmel is finom lehet).
Ezt az ételt itt egytálételként fogyasztják, de köretnek is nagyon finom csirke vagy akár hal mellé.

 

zoldseges rizs.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telindiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr655629132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása