HTML

Tél Indiában

Friss topikok

  • légügyi megfigyelő: Isteni, jól esett olvasni a rövidke beszámolót, sok élményt idézett vissza. Szerencsés és vidám id... (2014.03.23. 10:56) Szombati piac
  • Márti1000: Mi is fertőtlenítünk azóta is és nem lesz ez másképp ezután sem. Noémi cumisüvegeit pedig még mind... (2014.02.10. 11:54) Érkezés a lakásba és az első este
  • zdyzs: A sok felesleges adminisztráció amiatt van, hogy az indusok nagyon paráznak a terorristáktól. Pers... (2014.02.10. 10:43) SIM kártya vásárlás
  • zdyzs: Jópofa dolog olvasni, hogy másnak is pont olyan India, mint nekünk. Lassan öt éve sem tudunk minde... (2014.02.10. 10:37) Bárány, rum és ementáli sajt
  • micsoda?: A Jézuska nagyon jó kedvében volt, amikor ilyen szépséges ajándékot adott:-) (2013.12.30. 16:45) Goa

Címkék

"Today eating, Sir"

2013.11.30. 15:46 Márti1000

Sándor csütörtökön elment a rendőrségre, mert be kell jelenteni, hogy a városban tartózkodunk. A 3 órán keresztül tartó kálváriát (aminek még nincs vége) most nem írom le, mert nagyon hosszú, szürreális és követhetetlen. Felteszek inkább helyette egy képet, ami a rendőrség bejárata előtt készült.

rendorség.jpg

Sagnita sárgaborsó szószt készített, amit ők rizzsel esznek, mi pedig leturmixoltuk és levesként fogyasztottuk. Sagnita finom ételeket főz, de takarítani nem szeret, így benne van a pakliban, hogy az első fizetése után (amit ma kapott meg) lelép. Hallottunk itt hasonló történetet.

sárgaborsó szósz.jpg

A héten vettünk először gyümölcsöt az utcáról. Tényleg nagyon friss és szép az áru, csak meg kellett szoknunk a környezetet. Sándor vette ezt a gyümölcsöt Atullal, aki annyit mondott csak, hogy "today eating, Sir". Nem tudtuk, hogy mi ez, de nagyon friss, édes, lédús és illatos volt, mindkettőnknek nagyon ízlett. Sándor lefotózta és másnap megmutatta az irodában. Kiderült, hogy papayát ettünk. Azóta már Noémi is kapott belőle: megfőztük neki krumplival és répával. Mindet befalta. 

papaya.jpg

Nemrég égőt is cseréltek a konyhában. Mivel álmennyezetbe van süllyesztve az égő, ezért ezt is az itteni munkások csinálták. Egy csavarhúzóval nekiestek, összekoszolták az egészet, a festék lepattogott, jól tönkretették. Most már értem, hogy, amikor Sándor lakást keresett miért látott teljesen lelakott, 4-5 éve épült lakásokat. 

villanycsere.jpg

Csütörtök óta három időpont volt megbeszélve a vízszerelővel, a harmadikra ért ide. Kiderült, hogy a csatorna nincs eldugulva, hanem építkezéskor bebetonozták. Amit el lehet rontani, azt itt elrontották. Mindezt 60 millió forintért - ugyanis ennyibe kerül itt egy lakás. 

dugulas_2.jpg

Tegnap este a Hyatt-ban vacsoráztunk. Nagyon finom volt minden, az árak pedig annyira barátiak, mint otthon egy átlagos vidéki étteremben. 

hyatt vacsora.jpg

hyatt vacsora2.jpg

Sándor nagyon jó képeket készít reggelente, amikor megy dolgozni. Ez az újabb gyöngyszem egy utcai kovácsműhely.

 utcai kovács.JPG

A helyiek ilyen utcai büfékben esznek: reggel, délben, este. A forgalmasabb utcákon egész büfésor található. Számunkra itt garantált lenne a szalmonella. Egyébként a körülöttünk lévő indiaiak is szenvednek hányástól, hasmenéstől, bár biztos, hogy "edzettebbek", mint mi.

streetfood.jpg

Ez a kép tőlünk egy sarokra készült. Az üres telkeken mindenhol bádogházak vannak a városban. Itt már építkeznek, de a földkupac mögött még van egy sor bádogház.

bádogházsor.jpg

Ez pedig az építkezéssel szemben lévő sarok. És egy taxiállomás.

a mi utcánk.jpg

A házunkkal majdnem szemben van ez a szemétlerakó, ahol mindig válogatják a szemetet, de nem viszik el.

koztisztasag.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telindiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr705668424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása