HTML

Tél Indiában

Friss topikok

  • légügyi megfigyelő: Isteni, jól esett olvasni a rövidke beszámolót, sok élményt idézett vissza. Szerencsés és vidám id... (2014.03.23. 10:56) Szombati piac
  • Márti1000: Mi is fertőtlenítünk azóta is és nem lesz ez másképp ezután sem. Noémi cumisüvegeit pedig még mind... (2014.02.10. 11:54) Érkezés a lakásba és az első este
  • zdyzs: A sok felesleges adminisztráció amiatt van, hogy az indusok nagyon paráznak a terorristáktól. Pers... (2014.02.10. 10:43) SIM kártya vásárlás
  • zdyzs: Jópofa dolog olvasni, hogy másnak is pont olyan India, mint nekünk. Lassan öt éve sem tudunk minde... (2014.02.10. 10:37) Bárány, rum és ementáli sajt
  • micsoda?: A Jézuska nagyon jó kedvében volt, amikor ilyen szépséges ajándékot adott:-) (2013.12.30. 16:45) Goa

Címkék

Ruby Hall Clinic

2013.12.07. 19:04 Márti1000

Hét elején elmentünk abba a kórházba, ahová a biztosításunk szól. Szerettünk volna szétnézni, hogy ne akkor járjunk ott először, ha valami baj van (bár reméljük, erre nem kerül sor).

Sándor váltott pár e-mail-t a kórházzal, ezért várt minket egy indiai nő, aki megmutatott mindent. A gyerekrendelésre nem lehet bejelentkezni, így, ha bármi miatt oda kellene mennünk, akár több órát is várhatnánk. Szerencsére már korábban megkaptam a játszótéren egy japán anyukától egy Dr. Mahesh nevű gyerekorvos telefonszámát, aki egyébként a Ruby Hall-ban dolgozik és kijár házhoz is.

Nagyon furcsa, vegyes érzéseink voltak a kórházlátogatással kapcsolatban. Egyrészt teljesen normálisan néz ki a kórház. Másrészt tömeg és zűrzavar volt az épületben, sodródtak az emberek mindenhol, szinte egymást tolták, nagyon párás és fülledt volt a levegő és láttunk olyan mezítlábas, furcsa tekintetű, koszos embereket, mintha egy odúból másztak volna elő. Egyáltalán nem volt bizalomgerjesztő a légkör.

Találtunk viszont egy igazi patikát, így gondoltuk megkérdezzük, hogy lehet-e MMR oltóanyagot kapni (ez a 15 hós kötelező védőoltás Noéminek). Mondta a "patikus", hogy van oltóanyag, de receptköteles. Sándor mondta, hogy Európában (itt így jegyeznek minket, hogy "european", az ország nevével nem terheljük őket) dolgozott orvosként, és ő is fel tudná írni. Kapott egy cetlit, hogy írja föl arra. Felírta hát a cetlire az MMR receptet. Kérték még a regisztrációs számát is, Sándor odaírta a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartási számát és csodák csodájára kiadták az oltóanyagot.

Hívtuk is rögtön Dr. Mahesh-t, hogy mikor tudná beadni az oltást. Mondta, hogy este 7.30- ra tudna jönni. Nagyon örültünk, hogy egy nap alatt megszereztük az oltóanyagot és be is adja az orvos. Sejtettük, hogy késni fog, de azt nem, hogy ennyit. 8 óra – semmi. 8.15 - kor írt egy SMS-t, hogy 9 körül érkezik. 9 óra – semmi. Majdnem fél 10-re ért ide. Ketten próbáltuk Noémit ébren tartani, már annyira fáradt volt szegény, hogy alig tudta nyitogatni a kis szemecskéit. Végül Mahesh doktor megérkezett és beoltotta Noémit. Nagyon szimpatikus ember különben, de a bizalmunkat nem nyerte el a 2 órás késéssel. Most csak egy oltásról volt szó és nem is szeretnénk belegondolni, hogy mennyi idő alatt érne ide, ha sürgősen szükség lenne rá. Elmondta, hogy amennyiben valamilyen komoly baj lenne Noémivel, akkor ne hívjunk mentőt, hanem saját autóval menjünk a kórházba, mert az gyorsabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telindiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr335680552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása